Esso MasterCard er et kredittkort som gir deg gode rabatter på kjøp av drivstoff hos Esso, kjøp av fyringsolje eller ved vask av bilen. Samtidig har man et fullverdig MasterCard tilgjengelig til enhver tid, og man får cashback når man bruker kortet. Les videre i artikkelen for å få en fyldig vurdering av Esso MasterCard.

Fordeler med Esso MasterCard

Det er mange fordeler med å bruke Esso MasterCard, men den aller største er at man får en rabatt på 30 øre/liter når man drivstoff og betaler med kortet. I tillegg til dette får man 20% rabatt på bilvask og 15 øre/liter hvis man kjøper fyringsolje. Kredittkortgrensen er på 75.000 kroner og legger seg med det i midtsjiktet over det som tilbys av de forskjellige kredittkort-tilbydere.

Utover dette er det ingen årsavgift eller gebyrer ved kjøp når man bruker kortet og man får tilgang til en egen shoppingportal med flere gode tilbud. Man får velge egen pin-kode på kortet og har muligheten til å få saldo tilsendt på SMS. Bruker du Esso MasterCard i den nevnte shoppingportalen får du cashback på alt du kjøper hos samarbeidspartnerne – men husk å være innlogget, slik at din cashback registeres! Cashback betyr at man får en viss prosent tilbakebetalt som kontanter og med Shell MasterCard kjøres dette beløpet rett til din konto som en belønning for din handel via Essos shoppingportal. Nylig ble det også klart at man kan bruke Esso MasterCard i alle dagligvarebutikker i NorgesGruppen, og dette innebærer butikker som Kiwi, Joker, Ultra, Meny, Spar og Eurospar, samt ICA Supermarked, ICA Maxi, ICA Nær og Rimi.

Ulemper med Esso MasterCard

Alle kredittkort har sine ulemper og disse er det viktig at man er klar over. Den største ulempen med Esso MasterCard er den høye renten som følger med kortet, og da snakker vi om en effektiv rente på 32,32%. Det er heller ingen reiseforsikring inkludert i kortet hvis man ønsker å betale ferieturen med sitt Esso MasterCard. Drivstoffrabatten gjelder også kun på Esso og på Esso Express, og man må betale et høyt gebyr på kontantuttak – 4%/min. 40 kroner. Ønsker man papirfaktura gir dette et ekstragebyr på 65 kroner.

Hvem passer Esso MasterCard for?

Esso MasterCard er et kort som passer aller best for dem som kjøper drivstoff, vasker bilen sin og kjøper fyringsolje hos Shell ettersom det er her det er størst rabatter å hente. Har man kontroll på økonomien og betaler i tide så kan man ved å bruke kortet til dette, samt gjennom cashback-ordningen i Essos Shoppingportal, hente en god del rabatter. I tillegg er det alltid kjekt å ha en pengereserve i bakhånd hvis det skulle dukke opp uforutsette utgifter. Forøvrig stiller også Esso MasterCard endel krav til sine kunder før de utsteder et kort til dem: Man må være fylt 20 år, ha en inntekt på over 180.000 kroner og ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger.

Tilbyder av Esso MasterCard

SEB Kort AB er selskapet som tilbyr Esso MasterCard, og selve SEB er et selskap som er en ledende nordisk leverandør av finanstjenester. I Norge tilbyr SEB et omfattende sett tjenester til bedrifter, institusjoner med flere, og har ca. 500 ansatte. SEB Kort er en av de ledende leverandørene av betalings-og kredittkort i Norden, og i Norge tilbyr selskapet omtrent 650.000 kort gjennom Diners og Eurocard/MasterCard.

Renter og betingelser

Den nominelle renten pr. år på Esso MasterCard er på 22,8%. Den effektive renten er på 32,32% basert på en nedbetaling av 15.000 kroner over 12 måneder.

Øvrige kostnader og betingelser

 • Årsavgift – Kr 0,-
 • Gebyr ved kjøp av varer og tjenester i Norge og utland – Kr 0,-
 • Familiekort – Kr 0,-
 • Evt. påminnelsesgebyr – Kr 62,-
 • Erstatningskort – Kr 100,-
 • Kopi av faktura – Kr 60,-
 • Kopi av bilag – Kr 50,-
 • Nom. rente for Esso MasterCard pr. mnd/år – 1,9%/22,8%
 • Serviceavgift ved bruk av kredittreserve – Kr 25,-
 • Valutapåslag – 1,75%
 • I bank/postkontor 4,0% av beløpet – Min. kr 40,-
 • I minibank 4,0% av beløpet – Min. kr 40,-
 • Generelt om MasterCard

  MasterCard er et stort og anerkjent internasjonalt betalingsnettverk, og er sammen med Visa den største aktøren når de kommer til korttransaksjoner. I Norge alene finner man mer enn 45.000 steder hvor man kan bruke et MasterCard, og et Esso MasterCard vil derfor være en perfekt kompanjong ha å med seg uansett hvor man måtte dra i Norge og verden forøvrig. På verdensbasis kan man f.eks. få tak i kontanter i mer enn 940.000 minibanker og i 520.000 banker!

  Konklusjon

  Esso MasterCard er et kort som er veldig bra å ha hvis du ønsker gode rabatter på drivstoff, bilvask og fyringsolje hos Esso, og hvis kortet brukes effektivt da er det mange kroner å spare på dette. Den effektive renten er høy så det er viktig at man betaler før rentene får lov til å galoppere avsted. Kjører man mye bil er dette et suverent kort å ha med seg, og den gode cashback-ordningen gjennom Essos Shoppingportal er også veldig positiv ettersom det er mange rabatter å hente der!