Få det beste lånet uten sikkerhet

Hvis man ønsker å skaffe seg et lån uten sikkerhet betyr det i praksis at man må søke på et forbrukslån. Forbrukslånene er lån som bankene gir ut hvor de ikke stiller krav om sikkerhet for pengene de låner ut. At bankene ikke sikrer lånet sitt fører imidlertid til at de skrur opp renten til et høyere nivå enn de vanlige boliglånene og billånene. Allikevel kan man få forbrukslån som har gode betingelser hvis man er nøye med forarbeidet og kartlegger de behovene man har. Videre i denne artikkelen kan du lese mer om hva du kan gjøre for å finne det beste lånet uten sikkerhet.

Kartlegg, kartlegg, kartlegg!

Dette med kartlegging av behov er noe vi på Kredittkortguide.no er nøye med å poengtere når man skal ta opp lån/kreditt. Årsaken til dette er veldig enkel: i jo større grad du klarer å kartlegge ditt lånebehov og alt som har med lånet å gjøre, jo gunstigere lån vil du klare å ende opp med. Dette gjelder så vel anskaffelse av kredittkort som søknad om lån uten sikkerhet. Skal du ha det beste lånet uten sikkerhet er det derfor tvingende nødvendig at du tar på deg jobben med å kartlegge skikkelig fremfor å ty til snarveier.

Hvor stort lån trenger du?
Du har behov for penger, men hvor mye penger har du egentlig bruk for? Ikke gå i fellen og lån mer penger enn det du har behov for. Hvor stort lånebeløp du har bruk for vil ha innvirkning på hvilket lån uten sikkerhet som vil være best for deg.

Hvor mye klarer du å betale ned på lånet hver måned
Når du skal ta opp et lån er det viktig at du på forhånd har kontroll på privatøkonomien din slik at du kan gjøre en realistisk beregning på hvor store avdrag du klarer å betale hver måned. Husk at 1000 kroner hver måned ikke høres så mye ut, men når fakturaen kommer i posten og du skal betale så er det ikke sikkert at det oppleves så lett. Vær ærlig og realistisk overfor deg selv og ikke overvurder betalingsevnen din – det kan straffe seg.

Hvor lang nedbetalingstid på lånet?
Hvor lang nedbetalingstid du behøver på lånet vil komme som en naturlig konsekvens av resultatet av hvor mye du klarer å betale hver måned. Hvor lang nedbetalingstid du har vil også ha konsekvenser for ditt valg av lån uten sikkerhet.

Da er det på tide å gjøre et valg

Når du har gjennomført den personlige kartleggingen begynner du å nærme deg et valg, men det er allikevel viktig å presisere at du ikke bare kan velge og vrake blant forskjellige lån uten sikkerhet. Mange av låntilbyderne har sine egne forholdsregler de følger, og tilbyr ikke lån til hvem som helst. Er du ikke en sikker betaler, dvs. at du har betalingsanmerkninger, inkassosaker pågående osv., så vil det i mange tilfeller bli vanskelig å få et lån. Mange av bankene har også en minimumsalder på hvem de låner ut penger til, samt at mange også krever at kundene har minsteinntekter. Allerede her kan du begynne å stryke aktuelle kandidater ettersom du kanskje ikke oppfyller kravene deres.

Du sitter nå kanskje igjen med et knippe muligheter som kan gi deg lån uten sikkerhet. Husk hele tiden å ha i bakhodet den kartleggingen du har gjennomført. Hvis du har bruk for over 250.000 kroner vil det være mange lånetilbydere som plutselig er uaktuell, og som igjen vil hjelpe til med å innskrenke antallet mulige låntilbydere.

Vi nevnte i punktet om kartlegging at betalingsevne hver måned ville kunne være avgjørende for hvem du søker lån uten sikkerhet hos. Hos de fleste tilbyderne av forbrukslån har du muligheten til å legge inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og kanskje også hvor mye du klarer å betale i måneden. Fyll inn ønsket lånebeløp og løpetid på lånet og se hva de månedlige kostnadene blir, og ikke minst hva totalkostnaden på lånet blir. Blir de månedlige utgiftene for høye, må du eventuelt søke om et mindre beløp eller finne en bank som tilbyr lengre nedbetalingstid.

En tommelfingerregel er å kontrollere hva totalkostnaden på å tilbakebetale lånet ditt vil bli! Den som kommer best ut her er den som kan tilby det beste lånet uten sikkerhet. Husk også at mange av bankene vil bruke din personlige økonomi som et utgangspunkt til å beregne renten de kan tilby, og hva de legger til grunn vil kunne variere mellom dem. Hent gjerne inn tilbud fra flere banker som tilbyr forbrukslån og sammenlign dem for å se hvor du får de beste betingelsene.

Gode lån uten sikkerhet

kanskje har du lest gjennom artikkelen med håp om å finne en referanse til noen knakende gode lån uten sikkerhet, uten å finne noe? Det er en grunn til det og det er at det vil være svært individuelt, som vist ovenfor, hvilke lån uten sikkerhet som vil være det beste for den enkelte. Dette hindrer oss imidlertid ikke å ha noen personlige favoritter å henvise til!

Santanders forbrukslån er et bra alternativ hvor man får en laveste rente på 12,6%. Denne renten er ikke blant de aller beste, men lånet har andre fordeler som f.eks. 2 betalingsfrie måneder hver år hvis du har vært kunde i mer en 6 måneder. Dette kan lette trykket i måneder der presset er stort, som for eksempel i forbindelse med jul eller ferier. Løpetiden på lånet er helt opptil 15 år, så man har muligheten til å få de månedlige kostnadene nokså lave. Les mer om Santander forbrukslån på våre sider.

Et annet lån som kommer godt ut av det er Online24-lånet som er et av de mest fleksible i klassen av lån uten sikkerhet. Dette lånet kan man bruke som en bruksreserve hvor man kan betale tilbake deler av det beløpet man har lånt, og bare betale renter på den kreditten man har tatt ut. Pengene som er betalt inn igjen vil fungere som en kredittramme som man kan hente penger fra senere. En effektiv rente fra 11,37% er heller ikke så verst. Les om Online24-lånet her.

Oppsummering

Som du ser av artikkelen så finnes det ingen enkel oppskrift som kan fortelle hva som er det absolutt beste lånet uten sikkerhet. Det artikkelen derimot viser er at man kan gjøre endel for-undersøkelser og kartlegge for ha et utgangspunkt når man skal velge tilbyder. Hadde det vært et entydig svar på hvilket lån som var det beste, hadde man ikke hatt den konkurransen mellom tilbyderne som man har i dag. Konkurransen eksisterer fordi det vil være individuelle forskjeller fra den ene personen til den andre for hvilket lån uten sikkerhet som passer best. Gjør du et skikkelig forarbeid kan du spare deg selv for store utgifter.