Folkia mikrolån

 • 5.000 kr.Max lånebeløp
 • 30 dagerMax løpetid
 • 716,0%Representativ effektiv rente

Gjennom Folkia har man muligheten til å søke om et såkalt mikrolån på opptil 5.000 kroner med rask tilbakebetaling – bare 30 dager. Hvis du har et akutt behov for penger eller et lite lån uten sikkerhet er Folkia det rette alternativet for deg. Lånet utbetales hurtig og enkelt – rett inn på kontoen din.

line
Folkia fordeler:
 • Rask responstid
 • Enkel søknadsprosess
 • Like betingelser for alle
 • Tydelige priser
line
Folkia ulemper:
 • Dyrt lån
 • Lav lånegrense
line

Som vi nevnte i starten er dette et lån som først og fremst scorer bra på rask responstid, altså tid fra du har søkt om lånet til pengene er på kontoen din, enkelhet i søknadsprosessen og tydelige priser. Selv om prisene er tydelige er de dessverre samtidig litt for høye.

Fordeler med Folia mikrolån

Den største fordelen med Folkia mikrolån er at det er svært enkelt å søke om lånet, samt at tiden fra du har søkt til pengene er på kontoen din er kort. Det er også en fordel at alle kundene får de samme betingelsene når det kommer til pris, noe som også gjør at saksbehandlingen går nokså kjapt.

Utover disse fordelene så opererer også Folkia med det de betegner som tydelige priser. I det legger selskapet at når du søker lån hos dem vil du ikke bli overrasket av skjulte kostnader. Kostnaden på lånet som Folkia oppgir er den totale kostnaden – dette innebærer at renter, etableringsgebyr, fakturaavgifter og kostnad for kredittopplysninger er inkludert. Man får med andre ord vite nøyaktig hva lånet vil koste i løpet av 30 dager.

Folkias mikrolån får man også uten å måtte stille sikkerhet, og man unngår derfor å måtte pantsette personlig eiendom/eiendeler. i tillegg til dette er termingebyret på lånet konkurransedyktig. En annen litt fiffig sak er at om man allerede er en registrert kunde hos Folkia har man mulighet til å søke nytt lån på en enkel måte over SMS.

line

Ulemper med Folkia mikrolån

Folkia mikrolån er et lån som, for å si det rett ut, er nokså kostbart. Hvis man tar et lån på 4000 kroner som skal tilbakebetales over 30 dager som er kravet, vil dette komme ut med en total kostnad på 4622 kroner – noe som tilsvarer en effektiv rente på 480% (altså en den årlige omkostningen på lånet). Det blir med andre ord en høy kostnad for å låne småbeløp over 30 dager.

Rentebetingelser

eff.rente 716%, 3.000,- o/30 dager, etabl.geb. 350,- totalt 3.565.

Hvem passer Folkia mikrolån for?

Folkia mikrolån passer definitivt best for folk som har fått en akutt utgift og som samtidig er helt ribbet for penger. Folkia mikrolån er da veldig greit ettersom det utbetales svært raskt etter at du har søkt samt at du også slipper å stille sikkerhet. Trenger du en liten sum penger over et kort tidsrom kan så defintivt Folkia mikrolån være et alternativ for deg.

line

Tilbyder

Folkia, som er tilbyderen av Folkia mikrolån, er et finans-og kredittselskap fra Norge som også driver virksomhet i Sverige, Finland, Estland og Danmark. Selskapet har en innovativ visjon og ønsker å være et supplement til eksisterende bankløsninger. Folkia har spesialisert seg på smålån som dette ettersom behovet for slike lånetilbud uten sikkerhet har vært i rask vekst de siste årene. Folkia kan derfor sies å være pionerer innenfor dette området av banknæringen.

Konklusjon

Vår konklusjon er at Folkia mikrolån er et lån som passer veldig godt for deg som trenger en liten pengesum raskt. Kanskje har man fått en uforutsett utgift eller en forutsett inntekt har uteblitt – behovet for noen raske penger veldig kjapt har alle opplevd, og her kan Folkia være en reddende engel. Vær imidlertid observant på lånets kostnader som ligger helt i toppklassen. Et lån på 5000 kroner vil koste deg 5679 kroner å betale tilbake over 30 dager.

Folkia mikrolån

Søk lån ved å klikke på grønn knapp under.

SØK NÅ

eff.rente 716%, 3.000,- o/30 dager, etabl.geb. 350,- totalt 3.565.

SØK NÅ

eff.rente 716%, 3.000,- o/30 dager, etabl.geb. 350,- totalt 3.565.

Øvrige kostnader og betingelser
 • Etableringsavgift –Kr 350,-
 • Fakturaavgift –Kr 45,
 • Rente – 69%
 • Effektiv rente –Fra 371% til 9245%
 • (Eff. rentesats omregnet til årlig kostnad –)
 • Rentekostnad på mikrolån – Fra kr.57,- til 284,-
 • Total kostnad (for kr. 1.000)–Kr.1.452,-
 • Total kostnad (for kr. 5.000)–Kr.5.679,-