Slik søker du forbrukslån med raskt svar

Å ta opp et forbrukslån kan være greit hvis man i en periode i livet har behov for ekstra midler. Hva dette behovet består av vil være forskjellige fra person til person; noen er rett og slett lei av dårlig vær og vil ha penger til en skikkelig ferie, mens andre har et behov for en ny seng eller penger til en reparasjon av bilen. Et spesielt fellestrekk finner man allikevel ofte, og det er at de som er ute etter et forbrukslån gjerne trenger pengene forholdsvis raskt. I denne artikkelen kikker vi nærmere på forbrukslån med raskt svar, og hva det er som gjør dette mulig.

Hva er det som gjør at man får raskt svar på en lånesøknad?

Det er flere årsaker som sørger for at behandlingstiden på forbrukslån går så raskt. Et forbrukslån er i all hovedsak et lån man kan ta uten å måtte stille sikkerhet i fast eiendom/eiendeler, slik man normalt sett må når man søker boliglån eller huslån. Det er heller ingen krav til kausjonister når man skal søke om et forbrukslån. At disse faktorene strykes fra regnestykket sørget for at bankene får adskillig mindre administrativt arbeid med å behandle din lånesøknad. Bankene kan da heller konsentrere seg om å kontrollere ting som alder, inntekt og betalingshistorie. I tillegg kan man søke på de eller fleste forbrukslånene på nett, noe som igjen sørger for at behandlingstiden går ned, ettersom man ‘slipper’ personlig veiledning og kontakt/møte mellom bank og kunde.

Når man søker et forbrukslån med raskt svar kjører banken en elektronisk kredittsjekk av kunden kjapt via nett, og man kan i mange tilfeller få svar i løpet av minutter eller timer. Her skal det imidlertid påpekes at det er svaret på lånesøknaden man får i løpet av minutter/timer, og ikke selve pengene. Mange har nok sett bankene annonsere med tekster som ‘Lån penger på minuttet’ eller ‘Lån penger på dagen’, men dette er nok en sannhet med modifikasjoner. Når man ser slike tekster betyr det egentlig bare at man får svar ‘på minuttet’ eller svar ‘på dagen’, mens det i virkeligheten kan ta noen dager før pengene er tilgjengelig på kundens konto til bruk. Noen banker klarer på den andre siden å levere pengene svært raskt, noe du kan lese om lenger ned i artikkelen. Banken gjør uansett en rask og gjerne automatisk vurdering av din kredittscore/kredittverdighet gjennom sine elektroniske systemer for å kunne gi et svar på dagen eller på minuttet. Man unngår dermed en manuell vurdering, som gjerne også kan være litt strengere ettersom den kan ta høyde for flere faktorer enn det en automatisk vurdering vil gjøre.

Når en slik kredittvurdering er gjort sender banken søknadspapirene til kunden via e-post eller vanlig post til signering og retur. Man ser dermed at det i realiteten gjerne går noen dager før pengene er klar til bruk.

Konsekvensen av forbrukslån med raskt svar

Som vi har nevnt tidligere i denne artikkelen så er det slik at det er dyrere med forbrukslån enn med et vanlig huslån. Et forbrukslån låner man uten å stille sikkerhet, noe som igjen fører til at behandlingen av lånesøknaden går markant raskere. Den raske behandlingen gir derfor naturlig nok en økt risiko for banken, og denne risikoen dekker banken inn med å sette høyere renter og avgifter på forbrukslånet. Det er imidlertid dette som gjør at man kan få et forbrukslån som man i bunn og grunn kan bruke til akkurat hva man vil.

Gode forbrukslån med raskt svar

Hva som er det riktige eller beste forbrukslånet med raskt svar for den enkelte er nærmest umulig å si noe generelt om, ettersom det vil være store individuelle forskjeller både mellom kunde og mellom bankene. Bankene har sine egne kriterier både når det kommer til alder, inntektskrav o.l. slik at det lånet som passer best for en som er 25 år, ikke vil være aktuelt for en som er 20 år.

Et av forbrukslånene med raskt svar er forbrukslånet fra GE Money Bank. Der kan de som har fylt 25 år og som ellers har inntekt på over 200.000 kroner og ingen betalingsanmerkninger få kjapt svar på sin søknad. Når man har fylt ut søknaden på selskapets nettsider får man svar i løpet av få timer. Deretter vil man motta en e-post med dokumentene som man signerer ved å bruke sin BankID. Søknadsprosessen tar med dette svært kort tid, og man kan faktisk ha pengene tilgjengelig så kjapt som etter 24 timer hvis alt går i orden! Du kan lese mer om GE Money Banks forbrukslån på våre sider.

Et meget godt alternativ til forbrukslån med raskt svar til de som er fylt 18 år vil være Bank Norwegians forbrukslån. Hos Bank Norwegian kan man søke om forbrukslån helt opp til 350.000 kroner og man får svar med en gang i følge selskapets egne nettsider! Hos Bank Norwegian kan man også søke forbrukslån ved å bruke BankID på en egen side tilegnet dette. Etter at man har fylt ut skjemaet får man svar og rentetilbud når man har søkt. Man signerer deretter ved å bruke BankID, før man sender inn både lønnsslipp og selvangivelse elektronisk. Lånet utbetales umiddelbart når dokumentasjonen er godkjent! Bank Norwegians forbrukslån leser du mer om her.

Oppsummering

Som du ser av artikkelen så er det mulig å få forbrukslån med raskt svar uten noen store problemer – faktisk så raskt at man kan ha pengene på konto etter 24 timer! Vi har forklart noen av mekanismene for hvordan slike lån er mulig å gjennomføre, samt gitt deg noen godt tips om slike lånetilbydere.