Kredittkort med bensinrabatt

Det finnes utrolig mange kredittkort man kan velge mellom, og tilbyderne står nærmest i kø for å dytte på deg akkurat deres kort. Men hvilket kort trenger du egentlig? Mange har et klart formål med kredittkortet sitt og svært mange benytter disse kortene for å opparbeide seg rabatter på flere ting, deriblant bensin. I denne artikkelen ser vi nærmere på kredittkort som gir bensinrabatter og gir deg samtidig noen gode råd på veien.

Hva er egentlig kredittkort med bensinrabatt?

Bensinrabatt på kredittkort er et tilbud som er spisset mot bilister og som virkelig har tatt av de siste årene. Slike kort kalles også bare bensinkort og har den funksjonen at de gir rabatt på bensin når du bruker kortet til å betale med. I praksis betyr dette at man betaler bensinen med kredittkort og at dette gir en viss prosentvis rabatt pr. liter bensin man fyller. Er man strukturert og betaler tilbake til kreditoren før den rentefrie perioden er over, kan man faktisk tjene bra med penger på et kredittkort med bensinrabatt! Bensinkortene tilbyr i mange tilfeller også rabatt på alt man handler på bensinstasjoner, så du kan i praksis få rabatt på alt fra diesel til D-vitaminer!

Hvordan fungerer bensinkortene?

Bensinkortene er veldig enkle å bruke, og som nevnt ovenfor så krever det bare at man har litt struktur i forhold til bruken og tilbakebetaling. Hvis man ikke har det blir fort bensinen dyrere enn om man ikke hadde brukt et slikt kort! Når man har funnet seg et kredittkort som opererer med rabatt på drivstoff må man for å utnytte rabatten betale drivstoffet med dette kortet. Rabatten blir da registrert og man får en månedlig faktura med en oversikt over hva man har brukt og hvor mye man er skyldig. Hvis man betaler dette tilbake innen den rentefrie perioden er over, som regel 40-50 dager, koster det altså ingenting. Venter man til etter at denne perioden er over begynner det å løpe renter på det man har fylt drivstoff for, og dermed blir det ikke så billig som man hadde tenkt. Et tips kan være å sette av penger fra din ordinære bankkonto hver gang du har fylt bensin, slik at du har muligheten til å betale tilbake alt når du får fakturaen fra kortutsteder. Rabatten man har tjent opp kan man f.eks. ta ut i kontanter eller bruke på andre tjenester som utsteder tilbyr.

Hvor mye kan man spare ved å bruke et bensinkort

Hvor mye man kan spare ved å bruke et kredittkort med bensinrabatt vil selvsagt avhenge av hvilket kort man bruker og hvor mye drivstoff man fyller i løpet av året. De fleste kortene har imidlertid en øvre grense når det kommer til rabatt, noe som egentlig er litt synd – i hvertfall for dem som kjører mye. Bensinkortene kan operere med en prosentvis rabatt pr. liter eller med en rabatt pr. liter oppgitt i ører. Rabattgrensene kan strekke seg opptil 2-3000 kroner, noe man kan oppnå hvis man er pliktoppfyllende og bruker bensinkortet hver gang man fyller drivstoff og man kjører mye.

Gode bensinkort?

Hvis du trenger hjelp til å velge bensinkort kan vi komme med en liten favoritt innen kredittkort som er skreddersydd til dette formålet.

Kredittkortet 365 Direkte er et meget bra alternativ når det kommer til bensinrabatt. Kortet har en cashback på 3,65% inntil 2000 kroner pr. år når man bruker kortet på bensinstasjoner og i utvalgte butikker. I tillegg til dette får man en rabatt på drivstoff hos Esso på 30 øre pr. liter – og denne rabatten er ikke inkludert i cashback-grensen. Dette betyr at man med et literpris på 13,70 får en cashback på 50 øre samt en Esso-rabatt på 30 øre – altså totalt 80 øre pr. liter! Les mer om 365 Direkte på våre sider.

Oppsummering

Som du ser av denne artikkelen kan det virkelig være gode penger å spare på drivstoff hvis du anvender et kredittkort med bensinrabatt hver gang du fyller opp tanken. Bare med eksemplet vi henviste til her får man 56 kroner i rabatt når man fyller en tank på 70 liter! Vi anbefaler derfor at du finner deg et kredittkort som har drivstoffrabatt og rett og slett begynner å spare penger!