Slik fikser du et forbrukslån på dagen

Har du vært i en situasjon hvor du trenger en større eller mindre pengesum fortere enn svint? Klart du har, og det er det mange andre som også har opplevd. Kanskje har det dukket opp et knakende godt tilbud på din favoritt feriedestinasjon? Da er gode råd dyre, ettersom du kanskje har hatt en ekstra tung betalingsmåned på regningsfronten. Fortvil ikke – i denne artikkelen får du en liten innføring i hvordan du kan ordne deg et forbrukslån på dagen!

‘Få forbrukslån på dagen’

Denne overskriften har du garantert sett før i forskjellige annonser fra banker som tilbyr forbrukslån. Det finnes myriader av forbrukslån man kan søke på, men er det virkelig slik at man kan få et ‘forbrukslån på dagen’? Tja. Det finnes sågar også annonser som sier at man skal få ‘lån på minuttet’, men det sier seg selv at noe slikt er umulig. Når man kan lese slike annonser så betyr det som oftest at man får svar på lånesøknaden ‘på dagen’ eller ‘på minuttet’, noe som er noe ganske annet enn å få et forbrukslån på dagen. Du får svar på om du får lån, men du får ikke nødvendigvis pengene innen den fristen som er oppgitt. Er det da mulig å finne et forbrukslån som faktisk kan utbetales på dagen? Det er en sjanse for at noe slikt går an, men da er det viktig å finne den rette utlåneren!

Finn et lån du kan signere med BankID

Når man skal låne penger i en bank til f.eks. et huskjøp får man som regel med en stabel med papirer man må undertegne og returnere til banken. I teorien skal det samme skje når du tar opp et forbrukslån, men nå har man muligheten til å signere lånepapirene elektronisk! Dette kan man gjøre ved å bruke BankID som man har fått utstedt av dagligbanken til bruk i nettbanken. En signatur med BankID er sidestilt med din egenhendige signatur, og fører da til at man sparer flere dagers postgang. Man må selvsagt ha fått godkjent selve søknaden på nettsiden før man kommer til dette punktet i søknadsprosessen.

Lever dokumentene dine elektronisk

Bankene som tilbyr deg et forbrukslån på dagen vil alltid behøve en dokumentasjon fra deg i form av en f.eks. en lønnsslipp og kanskje en selvangivelse. Dette er dokumenter som du har muligheten til å sende banken elektronisk – altså over mail, for på denne måte å skru opp tempoet i søknadsprosessen ytterligere.

Finnes det et forbrukslån å få på dagen?

Det er mange som reklamerer for det i hvertfall, men om de faktisk mener at man får lånet på dagen, eller om man får svar på dagen, er noe uklart. Vi har i hvertfall kikket oss litt rundt og funnet et lån som vi liker spesielt godt og som har meget gode betingelser for de som søker. Bank Norwegian har en meget ryddig side hvor det kommer fram at man kan søke forbrukslån på dagen, samt at man får svar med èn gang. At man får svar med én gang er vel og bra, men vi tok kontakt med Bank Norwegian for å høre om det praktisk talt gikk an å få et forbrukslån på dagen. Vi ble fortalt at hvis vi startet prosessen tidlig på morgenen og fylte ut søknaden, ville det gå ganske kort tid før man fikk dokumentene til signering med BankID i retur. Deretter var det opp til kunden å sende de nødvendige dokumentene (altså lønnsslipp og selvangivelse) i retur så fort som mulig. Hvis alt gikk som smurt kunne prosessen være over i løpet av en dag. På spørsmål om det gikk an å få pengene samme dag, ble vi fortalt at det normalt tar litt tid å overføre penger, men at man i hvertfall ville ha pengene dagen etterpå. Dette er sannsynligvis noe av det beste man kan håpe på når det kommer til å ordne seg forbrukslån på dagen, men det er allikevel meget kort tid. Hvis du vil lese mer kan du sjekke ut vår omtale av Bank Norwegians forbrukslån.

Oppsummering

Som du ser av artikkelen så er det kanskje mulig å få et forbrukslån på dagen, men da skal ting virkelig gå som smurt! Man skal også være observant på at når mange av bankene sier forbrukslån på dagen, så menes det egentlig at man skal få svar på om man får lån på dagen. To forskjellige ting er det i alle fall. Med Bank Norwegian så er man nesten garantert pengene i løpet av et døgn, noe som må anses som bra!