Slik sammenligner du kredittkort

Et kredittkort vil nesten bestandig være nyttig å ha, om ikke annet så for å ha en kontantreserve i bakhånd ved behov. Kredittkortet ditt kan imidlertid være mye mer enn bare det, og hvis du er bevisst i forhold til hvilket kort du velger, så kan det gagne deg stort. Så kommer man til det vanskelige: hvilket kort skal jeg velge? Det finnes jo så mange! Vi skal videre i artikkelen komme med tips til hva man bør se etter når man skal sammenligne kredittkort.

Store forskjeller på kredittkort – finn ditt behov

Det er ingen tvil – det finnes utrolig mange kredittkort og store forskjeller mellom hver av disse igjen. Å finne et kredittkort som passer blir derfor en liten øvelse i å kartlegge eget behov. Først når man har kartlagt sitt forventede bruksmønster kan man begynne å sammenligne kredittkort som tilbyr det du er ute etter.

Tenker du å bruke kortet til å fylle drivstoff

Drivstoff er dyrt i Norge, og mange leter derfor aktivt etter måter å spare penger på drivstoffutgifter. Flere kredittkort opererer med drivstoffrabatt, noe som vil kunne spare deg for betydelige beløp hvert år. Hvis det er dette du planlegger å bruke kredittkortet ditt til, er det viktig at du sammenligner kredittkort som har rabatter/cashback på fylling av drivstoff. I slike tilfeller vil den effektive renten på kortet spille mindre rolle ettersom man bør betale tilbake pengene man bruker på drivstoff før den rentefrie perioden er over. Man fyller drivstoff og betaler med kredittkortet og rabatten registreres. Man får deretter en faktura hver måned på hvor mye man har brukt og betaler deretter inn hele dette beløpet før det begynner å påbeløpe renter. Se etter det kortet som tilbyr størst rabatt på drivstoff og/evt. øvrige rabatter på bensinstasjoner. Eksempler på slike bensinkort er 365 Direkte og Shell MasterCard.

Leter du etter et kort du hovedsaklig vil bruke til reiser?

Er du ute etter et kort som er spesielt gunstig i forhold til reiser? Her begynner utvalget av aktuelle kredittkort virkelig å åpne seg! Når man skal sammenligne kredittkort som er gunstige å bruke på reiser/ferier er det en del punkter man bør merke seg. Etter vår mening bør et kredittkort som skal brukes til reiser inneholde en avbestillings-/og reiseforsikring. Dette er en forsikring som trer i kraft i det øyeblikket man betaler mer enn 50% av reisens kostnader med kredittkortet. Ofte er disse forsikringene langt gunstigere enn de man får via turoperatørene eller flyselskapene. Et annet moment som er viktig å sammenligne er gebyrnivået for uttak av kontanter og generell bruk av kredittkortet i utlandet. Her kan det variere mye mellom de forskjellige tilbyderne, og ofte kan det være snakk om relativt store beløp i løpet av en ferie. Enkelte kort legger avgifter på uttak i utlandet på 40 kroner + en viss prosent av uttakssummen. Da sier det seg selv at aktiv bruk av kredittkortet i utlandet kan bli dyrt. Sjekk også ut om kortene tilbyr rabatter på forskjellige hotellkjeder. Noen av kortene vi anbefaler til dette formålet er kredittkortene fra Bank Norwegian og Gebyrfri Visa. Les også vår artikkel om De Beste Kredittkortene for ferien.

Er det en ren kontantreserve du kunne tenke deg?

Mange er ute etter en ren pengereserve å ha i bakhånd i tilfelle uhellet er ute. Det kan være kjekt å ha et kredittkort i bakhånd som kan ta seg av plutselige og uforutsette utgifter, men som man aldri bruker ellers. Man får da ikke behov for verken drivstoffrabatter eller reiseforsikringer, men et kort som har lave årsgebyrer og som er gratis å anskaffe seg. Et godt eksempel på et slikt kort kan være var Cresco Gold-kortet. Ingen årsavgift, ingen etableringsavgift og inntil 100.000 i kreditt!

Ønsker du et kredittkort du kan bruke aktivt for å oppnå rabatter?

Mange kort har store fordels-/og rabattprogram som innehaveren av kredittkortet kan nyte godt av. Vi kan da snakke om tilbud innenfor visse bransjer eller lignende ordninger som faktisk kan føre til at du som kortbruker kan tjene penger på å ha et kredittkort. Det er imidlertid avgjørende at du betaler inn pengene du bruker før den rentefrie perioden utløper! Hvis man for eksempel ser på Ikano Visa, så er dette et kort som har et omfattende rabattprogram som innehaverne av kortet kan nyte godt av. Kortet har et rabattprogram i 3 trinn som gir gode tilbud til korteieren, og man kan spare opptil 5000 kroner i året. Vi anbefaler at du tar en titt på Ikano Visa og leser om dette programmet.

Planlagt investering nedbetalt over tid

Noen ganger sitter man rett og slett i knipa og har behov for et stort pengebeløp, samtidig som utsiktene heller ikke spesielt lyse med tanke på å få til en nedbetaling før den rentefrie perioden er over. Kanskje trenger du penger til en stor oppgradering av bilen din? Det du da trenger er et kredittkort med lav effektiv rente, og da kan blant andre Santanders Red Card være et veldig bra alternativ med sin effektive rente på 17,12%!

Oppsummering

Som du ser av denne artikkelen er den en rekke forholdsregler du må ta før du i det hele tatt kan begynne å sammenligne kredittkort. Det aller viktigste du gjør er å kartlegge ditt bruksmønster, altså hva du skal bruke kortet til. De forskjellige kredittkortene er som regel spisset inn mot et spesielt marked, og det er viktig at du ikke velger feil, for da kan du ende opp med et kort som ikke gagner din bruk.